Biorezonantna terapija bronhijalne astme


BICOM terapija bronhijalne astme

- Bazna terapija na osnovu merenja konduktivnosti
- Eliminacija geopatskog opterecenja / elektro smoga
- Eliminacija interferencije oziljaka
- Podsticanje i poboljsanje rada organa za eliminaciju
- Stabilizacija meridijana
- Ciscenje (detoksikacija) crevnog trakta
- Eliminacija budji, parazita, bakterija, virusa.
- Lecenje hronicnih alergija
- Eliminacija teskih metala, hemijskih supstanci i inokulata
- Lecenje akutne alergije

Posle merenja konduktivnosti ukljucuje se adekvatna bazna terapija.Nakon toga po svom znacaju najcesce je neophodno primeniti programe protiv blokada izazvanih radijacionim uticajem (programi 700,701,702) i resavati problem interferencije oziljaka (programi 910,900)

Organi za eliminaciju (jetra i bubrezi) se tretiraju adekvatnim korespondirajucim programima ili uz pomoc testiranjem identifikovanih ampula KTT dijagnosticko terapeutskog seta 5 elemenata. Detoksikacija mukoznih membrana intestinalnog trakta.

Eliminacija teskih metala, toksina bvrsi se preko terapijskih programa za alergije i oni se individualno testiranjem podesavaju prema pacijentu (amplifikacija i vreme trajanja terapije).

Ukoliko se testiranjem utvrdi koji od alergena izaziva aktuelni stres kod pacijenta terapijom na tu supstancu se postize najbolji rezultat terapije bronhijalne astme.

Ako se u toku terapija intenzitet simptoma ne smanjuje uspehu lecenja moze da doprinese ukoliko u svom okruzenju (radnom i stambenom prostoru, ili na otvorenoj povrsini, na prozorskom staklu,naprimer) nalepi selotejp trake duzine oko 30-40cm. Nakon nekoliko dana pacijent donosi te trake na kojima se nakace cestice raznih materija koje cirkulisu u u vaduhu oko nas. Time mozemo da radimo uspesnu terapiju i na takozvani nepoznati, jos uvek nedetektovani alergen, ali ce terapija biti vrlo uspesna za pacijenta.

U slucaju akutne polenske alergije cesto koristimo nasu mesavinu tosina spoljne sredine (Environmental toxin mix)

- Kisnica
- Parce selotejp trake prethodno nekoliko dana izlozeno spoljnoj sredini
- Voda iz ozonizatora
- Kesa sa izduvnim gasovima motornih vozila
- Dim cigareta
- Pesticidi (Schumacher-ov test set pesticida,insekticida,fungicida
- Uzorak zemljista iz baste sa cvecem, uzorak zemljista iz sume, budj iz podruma,kupatila...

Pojedinacni terapijski programi koji se koriste u sklopu BRT terapije bronhijalne astme.

210,211 Balansiranje meridijana pluca
423,240,800 Bronhitis, pneumonija
422 Poboljsanje vitalnog kapaciteta
970 Opsta detoksikacija
530 Balansiranje metabolizma
900 Poboljsanje vitalnosti

Simtomi astme izazvani stresom ili fizickim naporom najcesce se povlace na primenjenu terapiju. U slucaju da se simptomi produzavaju, treba testirati askorbinsku kiselinu i mlecnu kiselinu koja se stvara nakon misicnog rada a nakon toga primeniti odgovarajuce terapijske programe.Takodje i stres hormoni kao sto su adrenalin i kortizol takodje igraju vaznu ulogu pa se i to prilikom terapija mora uzeti u obzir.

Psihosomatski aspekti kod astme

Vrlo cesto pojava simptoma astme i alergija se povezuje sa separacionim konfliktom (smrt bliske osobe, napustanje partnera, dece, kucnih ljubimaca, promena stanovanja, skole ili posla).

Psihoterapija, relaksacione tehnike, kineziolosko balansiranje i antistres terapija Bahovim cvetnim esencijama (u Centru za eliminaciju alergija se koristi Bahov test set od 38 test ampula i Chakra terapija cesto pomazu kao pomocne terapije disanje se popravlja balansiranjem 4. Chakre(Larynx chakra)

Prijatelji Centra