Odvikavanje od pušenja


   Fascinantno je kako današnje društvo još uvek toleriše drogu koja se zove duvan. Duvan ubija polako ali sigurno. On je odgovoran za smrt miliona ljudi širom sveta.

U Srbiji je, prema nedavnim istraživanjima, gotovo svaki četvrti građanin pušač.
Prestankom pušenja smanjuju se zdravstveni rizici i poboljšava zdravlje pušača i svih onih koji su kao pasivni pušači prisiljeni da udišu duvanski dim.
 

Biorezonantna terapija zavisnosti

Verovatno najčešća zavisnost koja se uspešno rešava BICOM rezonantnom terapijom je zavisnost od duvana. Osnovni pristup je tretiranje akupunkturnih tačaka i određenih refleksnih zona na telu putem posebnih elektroda koje mogu preneti poruke do mozga. Ako određenu supstancu uzimate dovoljno dugo - na primer, nikotin ili alkohol - encefalini tj. prenosnici moždanih hemikalija će za nju napraviti mesta tako da postaju potrebni za hemijsku ravnotežu.

Ako, tu hemikaliju uklonite - recimo, prestanete da pušite - mozak se nađe u stanju šoka poznatijem kao apstinencijska kriza ili kriza odvikavanja. BICOM aparatom obnavljamo ravnotežu hemikalija i tako uklanjamo simptome odvikavanja od zavisnosti. U osnovi, biorezonanca obnavlja uslove prema kojima je vaše telo funkcionisalo pre nego što ste zapalili prvu cigaretu.

Uspešnost terapije je 70% nakon samo jedne, a 98% nakon tri terapije. U večini slučajeva potrebna je samo jedna antinikotinska terapija da biste postali nepušać.


Pripreme za terapiju

Odlučite se za terapiju onda kada zaista želite prestati da pušite - Vi odrededite dan i termin. Nedelju pre terapije pijte mnogo obične vode (barem 2 litre dnevno). Pripremite se na to da izbegavate situacije u kojima dobivate želju za cigaretom. Na dan terapije učinite sledeće:

* ispraznite i operite sve pepeljare
* zamolite partnera i prijatelje da ne puše kad su u vašem društvu 24h nakon terapije
* rešite se svih cigareta kod kuće, na poslu i u automobilu, sačuvajte samo jednu kutiju
* tu kutiju obavezno donesite na terapiju, biće nam potrebna
 

   


Na terapiji

Za početak je potrebno da popušite svoju poslednju cigaretu. Iz pepeljare ćemo uzeti pepeo i zajedno sa ostatkom cigarete staviti u posebnu posudu koja je povezana s BICOM aparatom. Nakon toga udobno ćete se smestiti u terapeutsku stolicu i terapija može početi. Nakon samo 20 minuta više nećete imati želju za cigaretom. Dobro došli u svet nepušaća!

Nakon terapije

Nakon terapije vaše telo će početi ubrzano izbacivati nikotin i katran i ostale štetne supstance koje truju organizam pušača. Koža je naš najveći organ za eliminaciju pa će i najviše štetnih supstanci izači kroz nju. Neka vas ne začudi ako voda nakon tuširanja bude smeđa - to je nikotin.

Nemojte zaboraviti i dalje piti mnogo obične vode jer tako pomažete bubrezima da izbace toksine iz tela. Ako ste u prilici možete otići u saunu - znojenje je odličan način izbacivanja toksina iz organizma.

 

Prijatelji Centra