Lečenje


Lecenje alergija uključuje:

- Izbegavanje alergena. Lekarska pomoc ce biti efikasna a problemi redji ukoliko je identifikovan i ako pacijent void racuna o tome dag a izbegne. Ovo je najvažniji korak u prevenciji alergijske reakcije i smanjenja simptoma.

- Simptomatski lekovi. Antilergijski lekovi mogu da pomognu u smanjenju jacine reakcije imunog sistema pacijenta i ublaže simptom . Izbor leka zavisi od vrste alergije koju pacijent ima. Tu spadaju lekovi za oralnu upotrebu, nazalni sprej ili kapi za oči. Najcesce se koriste kortikosteroidi, antihistaminici , dekongestivi, cromolyn natrijum i modifikatori leukotriena.

- Imunoterapija. Za teške alergije ili alergije kod kojih i pored lecenja ne dolazi do poboljsanja može preporučiti takozvana imunoterapija. Ovaj tretman uključuje niz injekcija pročišćenog ekstrakta alergena, i obično se daje u periodu od po nekoliko godina. Nazalost, ovaj tip lecenja cesto ne daje zeljene rezultate.

- Epinefrin. Ako pacijenti imaju ozbiljne alergije, indikovana je injekcija adrenalina koju cesto pojedini pacijenti moraju da nose uvek sa sobom.

Iako alergijska stanja poprimaju epidemijski karakter (u neprekidnom su porastu) danasnja alopatska medicina nije dala zadovoljavajuci odgovor u pogledu lecenja alergija. U nasem Centru za eliminaciju alergija u poslednjih osma godina Biorezonantnom metodom uspesno vrsimo testiranje na oko 400 alergena, a terapije istom metodom kvantne medicine pokazale su visoku uspesnost od 83 %.Prijatelji Centra